Joakim Lövgren

Välkommen till min hemsida

Här har jag på de olika sidorna försökt att presentera det mesta som rör Stall Lövgren AB. Under fliken 'bilder' finns ett bildgalleri från våra anläggningar som visar vilka möjligheter som erbjuds på vår träningscamp. Här finns sandbanor, rundbana, rakbana, skogsslinga och backe att välja på. Allt i en härlig skånsk natur.
Jag startade stallet 1998 efter att ha jobbat med hästar sedan 17-års åldern. Första segern kom med Barry Bowl i Guldklockan 1985 på Jägersro, största segern (hittills) kom på Solvalla 2011 med Brioni.
Genom åren har vissa hästar betytt nåt extra. Antingen för att de varit väldigt bra eller för att de har varit viktiga just då för min karriär. Hästar jag tänker på är Flair Speed på 80-talet som var min första storloppshäst.
Som 22-årig lärling vann jag bl.a Guldstoet på Axvalla med Flair Speed, före en viss Queen L. För mig var det stort den gången minns jag. Jag var anställd hos min far Leif, som lät mig träna och köra Flair efter eget huvud och det gav massor med inspiration.

Crown Injection, G.R. Bobby och G.R. Lime var hästar som hjälpte till att synas i början som egen tränare. 2004-2005 hette stallets stjärna Torvald Palema. Närmare två miljoner intjänat som treåring och lika mycket som fyraåring gjorde Torvald till en kulltopp tillsammans med Conny Nobell.
Tipi, Katjanas Diamond och Addington var de första tyska hästarna som kom till mig. Mycket betydelsefulla skulle det visa sig. Alla tre var segerstaplare och deras framgångar i Sverige gav eko bland andra tyska ägare. Under ett par år så vann vi mer än 50 procent av stallets segrar med tyska hästar. En av tyskarna hette Brioni. Med den hästen fick jag alltså uppleva allt jag kunnat önska som tränare och kusk. Att tävla internationellt mot de bästa och även lyckas besegra de bästa gjorde Brioni till Årets Häst 2011. Detta efter en säsong som drog in sex miljoner och evig ära efter segrar i Olympiatravet och Elitloppet.

Sedan har det passerat hästar som på något sätt varit speciella och gett roliga minnen. Hästar som First, Selldahir S.G, Maximal Value, Uncle Joe’s Jet, Hot Southwind, Elsa ur Dijon, Motowns Gobi och Strong Boy D.E. kommer fram på näthinnan när jag ser tillbaka på de första åren som tränare. De senaste åren har Alfas Da Vinci, Executive Caviar, Zara Kronos, Racing Mange, Sevilla och Oscar L.A. stuckit ut extra mycket. Men självklart är det ytterligare många hästar som förtjänar ett omnämnande men det får bli en annan gång.

Efter denna presentation och nostalgitripp så blickar vi framåt och fokuserar på nya lagrar.
Som sagt, varmt välkommen till Stall Lövgren.
Joakim

Joakim Lövgren
 

Vår personal


Våra Stall

Kämparp

Hösten 2020 stod nya gården Kämparp färdig efter tre års planering, rivning, schaktarbete och uppbyggnad. Här h

Läs mer
Granliden

2004 köpte Joakim träningscampen Granliden av en galopptränare och renoverade en hel del. Här finns det plats f

Läs mer
Janstorp

Vår lilla pittoreska gård där många stjärnor tillbringat sitt tävlingsliv tog Joakim över från sin svärfar 1998.

Läs mer
Brodda

Vackra och anrika Brodda är vår granne där vi tränar mycket i en naturskön skogslinga, 700 m rakbana och 1000 m

Läs mer


 8727 besök